Savršeno bijeli zubi na prirodan način

0
58
bijeli zubi

Vrlo su često prve sekunde mjerodavne je li nam neko simpatičan i atraktivan ili nije. Pored očiju i usta posebno oblikuju izraz lica.

Blještav osmijeh s nježnim i gipkim usnicama, besprijekornim zdravim zubima i svježim dahom djeluje nedooljivo i privlačno. Ko redovno njeguje usne i zube, ne samo da čini uslugu ljepoti nego i zdravlju.

Puno uobičajenih oboljenja počinje u usnoj šupljini i ždrijelu, kao što su prehlade i probavne tegobe. Bolesni zubi mogu prouzrokovati tegobe u cijelom tijelu.

Osim toga, lijepi ten, odlična šminka ili najatrkativniji izgled bit će uzaludni ako se pri svakoj riječi ukažu neodržavani zubi i širi neugodan zadah.

Zato njezi usnica i zuba posvetite jednaku pažnju kakvu posvećujete higijeni drugih dijelova tijela jer je to najbolje za vaše tijelo i pričinit će radost vašim prijateljima.

U tu svrhu možete se poslužiti prirodnim sredstvima, budući da nas priroda oprskbljuje najboljim tvarima za higijenu usne šuppljine.

Čisti i zdravi zubi nisu slučajnost

Priroda nas je blagosovila zdravim zubima i čvrstim desnima. O nama ovisi hoćemo li taj dar očuvati ili nećemo. Ova dva čimbenika izrasito su šteta za zube: karijes, trulež zuba prouzrokovan bakterijama, paradentoza, povlaćenje zubnog mesa. Oboje ne samo da može biti jako bolno nego može kratkoročno ili dugoročno dovesti do gubitka jednog ili više zuba. Do toga ne mora doći.

Odgovarajućom njegom i zdravom prehranom možemo sačuvati zube do duboke starosti. Dva puta godišnje posjetite stomatologa. Koristite četkicu za zube s plastičnim vlaknima i promjenite je svaka 3 mjeseca.

Perite zube nakon svakog obroka 2 do 3 minute i pri tome masirajte desni.

Zubni prašak s narančom i paprenom metvicom

Ovaj djelotvoran zubni prašak jača desni i postiže dobre rezultate u slučaju već prisutne paradentoze

40 g narančine kore
30 suhih listova paprene metvice
10 g morske soli

Operite i naribajte narančinu koru i ostavite preko noći da se suši. Sljedećeg dana prstima smrvite listove paprene metvice, pomiješajte s korom naranče i solju te spremite u porculansku posudicu ili staklenku koju možete dobro zatvoriti. Kada perete zube, stavite malo praška na vlažnu četkicu.

Zubni prašak s kredom

Čista kreda je dobro sredstvo za čišćenje, koje će pouzdano otkloniti zubni kamenac i naslage. Korijen ljubičice možete dobiti pod imenom Radix Violae ordoratae.

60 g čiste krede
20 g praška od korijena ljubičice
5 ml ulja paprene metvice

Kredu pomiješajte s praškom od korijena ljubičice i dodajte ulje paprene metvice. Prosijte i spremite u skalenku koju možete zatvoriti. Kada perete zube, stavite malo praška na mokru četkicu.

Kako da imate blistavo bijele zube kao na reklami?

– AKo želite bijele zube i čvrste desni, izribajte ih unutarnjom stranom limunove kore.

– Od nikotina požutjeli zubi bit će ponovo bijeli ako ih jednom sedmično operet esolju.

Šećer, slatkiši i slatki napici kao što je coca- cola štete zubima na više načina: ne opskrbljuju vitaminima, iz tijela uzimaju važan kalcij, a usto su glavni uzročnici karijesa. Zato jedine puno svježeg voća i povrća bogatog vitaminima i konzumirajte puno mliječnih proizvoda

Ako nemate prilike oprati zube, pojedite neoguljenu jabuku i žvačite žvakaće gume bez šećera.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime