los brak

Iako živimo u savremenom dobu i dalje je mnogim ljudima, sterotip razvod iako su svjesni lošeg braka. Međutim u fazi života i pristrasnosti drugoj strani nekada se loš brak i ne propazna.

Kada kažemo loš brak onda ga dijelimo u dvije skupine, to je loš brak radi verbalnog ili fizičkog nasilja i brakove u kojem supružnici žive distancirani jedno od drugog. U večini slučajeva loš brak i dalje se trpi radi djece, što je potpuno neispravno.

Studija su pokazala da je loš brak gori po djecu nego sam razvod.

Osim same udaljenosti supružnica loš brak se može osjetiti po samom ponašanju supružnika, neki su više skloni da vrijeme provedu sa prijateljima ili negdje vani nego sa vama. Prvi predznaci lošeg braka su i sama neizainteresovanost za partnera, bilo to u krevetu ili van njega jedan je od prvih znakova lošeg braka.

Svaki loš brak se nastavlja iz neke potrebe, a u većini slučajeva je to jer jedna od persona nije u stanju samostalno živjeti, plaše se usamljenosti ili pak finansijske nesigurnosti.

Loš brak karakteristiše igranje raznih igrica u većini slučajeva ljudi pokušavaju pronaći treću osobu, i na taj način “popraviti” sam brak. Međutim totalno pogrešni pristup jer prije svega treba se pokušati promjeniti vaš sopstveni odnos u braku.

Apartmani Jahorina

Alkoholizam je često povezan sa lošim brakom, uzrokuje fizičko ili psihićko maltretiranje, nedostatak novca i vodi krajnjem rezultatu a to je razvod. Ako u svom braku prepoznate jednu stranu sklonu alkoholu, potrudite se da probate pomoći i zajedničkim snagama predobriti tu lošu naviku.

Ako u svom braku primjetite i da postoji neka “treća” osoba, bilo to komunikacijom ili odnosom vi se već nalazite u lošem braku.

Mnogo puta se postavlja da pitanje da li sam u lošem braku ili je to samo prolazna faza?

Međutim vrlo jednostavno je odgovoriti na to pitanje, ako je prošlo godinu dana ili više a vi i dalje osjećate da ste nesretni i da se ništa ne mjenja onda ste u lošem braku. Prolazne faze su kratke.

Brakovi u kojem su odnosi konstantno narušeni svađama, lošom komunikacijom, nerviranjem i manjkom želje za partnernom se obično nikada ne poprave i vode ka razvodu.

Ako ste prepoznali neke od činjenica u vašem braku pomirite se sa činjenicom da je vrijeme za razvod i novu sferu života. Razvod je bolji nego loš brak, jer loš brak utiče na vaše zdravlje.


SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

Your privacy is important to us and we will never rent or sell your information.

 
×

 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up