cvjetna dekoracija

Ova će jedinstvena dekoracija u vaših gostiju nesumnjivo izazvati veliko oduševljenje. Vrlo je pogodna za očuvanje temperature voća, maslaca i sladoleda.

Za izdradu ledene zdeje potrebne su vam zdjele od stakla ili nehrđajućeg čelika- jedna manja i jedna veća. Stavite manju u veću, s time da razmak između njih mora iznositi otprilike 2,5 cm. Tek kada se ulivena voda zaledi, ledom zarobljeno cvijeće, listovi ili trave doći će do punog izražaja-

Za naš primjer upotrbijili smo plave i bijele cvjetove i trave. Za dobar dojam presudna je raspodjela cvjeova i listova u vodi između zdjela. Na površinu vode stavljaju se posebno lijepi cvjetovi. Kada odvajate zdjele, morate postupiti vrlo oprezno. U tu svrhu malo ih zagrijte. Potom ledenu zdjelu ponovo vratite u zamrzivač. Upotrijebite je tek kad postavljatate stol. Kao podložak koji će sakupljati vodu stavite dekorativni tanjir.

U veliku zdjelu stavite punu šaku cvjetova i dolijte optrilike 4 cm vode. Zdjelu stavite u zamrzivač tako da je na ravnom.

Stavite manju zdjelu na nastali led i učvrstite je utegom. Međuprostor ispunite vodom pa drugo cvijeće ili listove stavite u vodu i ravnomjerno ih rasporedite. Stavite obje zdjele u zamrzivač.

Izvadite zdjele iz zamrzivača. Manju zdjelu obrišite toplom krpom. Veliku zdjelu potopite u mlaku vodu i okrečite je sve dok se ledena zdjela ne odvoji. Do upotrebe stavite ponovo u zamrzivač.


Leave a Reply


SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

Your privacy is important to us and we will never rent or sell your information.

 
×

 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up