Osnažujuće vino s ljekovitim biljkama

0
179
vino

Vinu se pripusju moći koje potiču ozdravljenje- pod uvjetom da ga se umjereno konzumira.

Ubuduće ne pij samo vode, već uzimaj pomalo vina, zbog želuca i svojih čestih slabosti, stoji u Prvoj poslanici Timoteju. To nam govori da je iscjeliteljska i osnažujuća djeletvornost vina bila poznata još u antičko doba. I danas se mladim ženama savjetuje da u slučaju anemije svakog jutra popiju čašu crnog vina pomiješanog sa žumnjakom.

Doista, crno vino može popraviti krvnu sliku, posebice ako potječće s vulkanskog tla pa obiluje željezom i fostfatom. Usto, crno vino, ako se konzumira u umjerenim količinama, pozitivno djeluje na srce i krvne žile i zato se preporučuje pri smetnjama cirkulacije. Jedna čašica navečer prije spavanja potiče dobar san. Blagotovorno djelovanje vina možemo povećati ljekovitim biljem. Vino s dodatkom različitih trava cijenjeno je ne samo kao aperitiv i digestiv nego mu se pripisuje i osnažujuće djelovanje. Ovdje predstavljamo osnažujuće vino možete napraviti od bijelog ili crnog vina.

Prirodno proizvedeno vino ima manje kemijskih dodataka, koji u mnogih ljudi uzrokuju glavobolju.

Ovako se pravi:

Odčepite butelju i odlijte malo vina. Dodajte grančicu majčine dušice, 1/2 čajne žlice naribanog muškatnog oraščića, 1/4 čajne žlice svježega đumbira, štapić cimeta i 8 velikihi grožđica.

Butelju začepite plutenim čepom i ostavite 2 sedmice. Potom mješavinu dobro ocijedite kroz cjedilo.

vino prelijte kroz cjedilo natrag u butelju, začepite plutenim čepom i zalijepite naljepnicu s nazivom. Za jačanje organizma popijte pola čaše čistoga vina ili cijelu čašu vina razrijeđenog vodom.