vino

Vinu se pripusju moći koje potiču ozdravljenje- pod uvjetom da ga se umjereno konzumira.

Ubuduće ne pij samo vode, već uzimaj pomalo vina, zbog želuca i svojih čestih slabosti, stoji u Prvoj poslanici Timoteju. To nam govori da je iscjeliteljska i osnažujuća djeletvornost vina bila poznata još u antičko doba. I danas se mladim ženama savjetuje da u slučaju anemije svakog jutra popiju čašu crnog vina pomiješanog sa žumnjakom.

Doista, crno vino može popraviti krvnu sliku, posebice ako potječće s vulkanskog tla pa obiluje željezom i fostfatom. Usto, crno vino, ako se konzumira u umjerenim količinama, pozitivno djeluje na srce i krvne žile i zato se preporučuje pri smetnjama cirkulacije. Jedna čašica navečer prije spavanja potiče dobar san. Blagotovorno djelovanje vina možemo povećati ljekovitim biljem. Vino s dodatkom različitih trava cijenjeno je ne samo kao aperitiv i digestiv nego mu se pripisuje i osnažujuće djelovanje. Ovdje predstavljamo osnažujuće vino možete napraviti od bijelog ili crnog vina.

Prirodno proizvedeno vino ima manje kemijskih dodataka, koji u mnogih ljudi uzrokuju glavobolju.

Ovako se pravi:

Odčepite butelju i odlijte malo vina. Dodajte grančicu majčine dušice, 1/2 čajne žlice naribanog muškatnog oraščića, 1/4 čajne žlice svježega đumbira, štapić cimeta i 8 velikihi grožđica.

Butelju začepite plutenim čepom i ostavite 2 sedmice. Potom mješavinu dobro ocijedite kroz cjedilo.

vino prelijte kroz cjedilo natrag u butelju, začepite plutenim čepom i zalijepite naljepnicu s nazivom. Za jačanje organizma popijte pola čaše čistoga vina ili cijelu čašu vina razrijeđenog vodom.


SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

Your privacy is important to us and we will never rent or sell your information.

 
×

 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up